Fri frakt på inköp ovan 599,00 sek / Snabb leverans 1-4 arbetsdagar / Kundservice och rådgivning Ring oss på (+46) 8 124 102 30

SPARA 22% PÅ 20 MÄRKEN! | KLICKA HÄR!

Lagts i din kundvagn

Delsumma
produkter i din kundvagn
Handla för mer och få gratis leverans
Escentric Molecules
Escentric Molecules
Visar 21 produkter
Filtrering:
Filtrera
Filtrera efter
Pris
Doft
Molekyl
Kroppsvård
Bodywash
Innehåll
Parabenfritt
Sulfatfritt
Kön
Unisex
Betyg
Extra
Dölj slutsålt
Återställ filtrering
Escentric Molecules Molecule 04 Unisex 100 ml
1.382,00 sek
1.078,00 sek
Boudicca Wode EDP 50 ml
1.382,00 sek
968,00 sek
Escentric Molecules Molecule 03 Unisex 100 ml
1.382,00 sek
1.078,00 sek
Escentric Molecules Molecule 02 Unisex 100 ml
1.382,00 sek
1.078,00 sek

Geza Schoen har en lång karriär inom parfym- och doftindustrin. Han ville medvetet provocera hur dofter tillverkas och marknadsförs. Han vill avmystifiera hela processen av parfymer och hans idé var enkel: lansera två olika parfymer samtidigt där den ena har en syntes av flera olika ingredienser, alltså det sätt de flesta idag uppfattar konceptet parfym, och en annan där en enda ton hyllas - arom-molekylen som har en bestämd personlighet av syntesen. I förenklad svenska: Båda parfymerna var baserade på Iso E Super medan den förste, som heter Escentric 01, använde detta super koncentrerat och blandat tillsammans med andra ingredienser som rosépeppar, limeskal och iris-rökelse medan den andre parfymen, som heter Molecule 01, endast innehöll Iso E Super.
Till sin hjälp tog Geza två likasinnade för att sjösätta projektet. Jeff Louds som han tidigare arbetat med på This Company då de tagit fram flera olika doftprojekt. Han tog också hjälp av Me Company som bidrog med design och att ta fram det visuella ur den unika karaktär som Escentric 01 och Molecule 01 hade. Samma team gick senare vidare till att arbeta med ytterligare två dofter - Escentric 02 och Molecule 02. De lanserades i april 2008. Dessa dofter baserades på ambroxan - en arommolekyl som är naturligt identiska till nyckelingrediensen ambra. Denna gången var doften aroma-molekylen vetiveryle acetate, en raffinerad vetiver not. Därefter har arbetet rullat på.

Grundarens tanke när han skapade Escentric Molecules var att ta tillbaka fokus till själva parfymen. Han tyckte att det lades alldeles för mycket fokus och stor vikt vid stilen av parfymen. Escentric Molecules skapar dofter som är individuella i en värld där industrin massproducerar parfymer i gigantiska upplagor. Är du ute efter en unik doft och en välgjord parfym är det Escentric Molecules du letar efter. I dag har de tre upplagor, två av varje som är unisex. De har också skapat en specifik parfym för kvinnor och en specifik parfym för män. Alla hittar du hos NiceBeauty där du kan köpa de för rabatterade priser!

Loading...